Get Adobe Flash player
Romanian English Finnish French German Greek Spanish
Drogurile iti opresc zborul    Proiectul pe care-l derulăm în cadrul Colegiului Tehnic Cărăşan Reşiţa încearcă să  ofere o alternativă sănătoasă la consumul de droguri, respectiv implicarea elevilor în campanii de informare-educare organizate pe principiul transmiterii informaţiei de la egal la egal, precum şi realizarea de materiale educative  cu tematica antidrog. Confruntarea cu fenomenul consumului de droguri, si masurile de prevenire ale consumului de droguri în rândul elevilor se poate realiza si  prin implicarea elevilor in activităţi de combatere şi prevenire şi care pot deveni  alternative la consumul de droguri.Proiectul se finalizeaza cu un concurs intre toate clasele implicate unde elevii isi vor prezenta toate materialele realizate in timpul proiectului.


Obiectiv general al proiectului: Promovarea comportamentelor dezirabile social si prevenirea antrenării in comportamente de consum de droguri ale elevilor prin implicarea activă in activitati antidrog.

Printre activitatile din cadrul proiectului amintim:-aplicarea unui  chestionar legat de consumul de droguri, analizarea rezultatelor şi prezentarea lor

-realizarea unui sondaj de opinie de către fiecare clasă  în rândul elevilor şcoli analizarea şi prezentarea rezultatelor în cadrul concursului între cele două clase.

-redactarea unei scrisori scrisă de un “dependent de droguri” către o persoană importantă din viaţa sa. Scrisoarea va fi axată pe tema “Sunt dependent de droguri, mă poţi ajuta?”

-Portofolii care trebuie să conţină ( poze, pliante, desene, informaţii, Sloganuri)

    Curiozitatea stă la baza firii noastre. Datorita curiozităţii, apare şi dorinţa de a învaţa cât mai multe lucruri, de a şti. Insă, unul dintre cele mai importante lucruri pe care sperăm să le înveţe elevii noştri , este acela că, în viaţă, trebuie să ştii să spui şi „NU”.

In mod special să spunem -NU DROGURILOR!


Joomla visitor tracking and live stats