Get Adobe Flash player
Romanian English Finnish French German Greek Spanish

  Picture2 În cadrul Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa se derulează proiectul „POSDRU 64001 "Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare”,  proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi. 

     Proiectul îşi propune asistarea elevilor în planificarea timpurie a carierei şi răspunde  nevoii de a corela aspiraţiile elevilor cu ofertele educaţionale şi cu cererea de pe piaţa muncii. 

    La nivelul Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa  funcţionează unul dintre cele  20 de puncte de orientare şi consiliere înfiinţate la nivelul fiecărui judeţ şi sunt arondate unităţile şcolare: Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Ezeris, Şcoala cu clasele I-VIII „ Sf. Iacob” Brebu, Liceul Teoretic “ Mircea Eliade” Reşiţa

Seminariile organizate de cadrele didactice, vizitele la diferiţi agenţi economici  îi vor ajuta pe elevii de clasa a VII-a şi a XI-a să opteze în viitor pentru o specializare care corespunde cu aspiraţiile lor, cu competenţele lor,  dar şi cu cererea pieţei.

  În anul al doilea de implementare a proiectului se desfăşoară sesiunile individuale de consiliere ale elevilor, atelierele de competenţe, vizitele de orientare şcolară şi profesională, evenimentele panel cu experţi, seminariile cu tema „Universul elevilor-constelaţia meseriilor”şi  caravana consilierii şi orientării profesionale.

 

Joomla visitor tracking and live stats