Get Adobe Flash player
Romanian English Finnish French German Greek Spanish

Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa a derulat pe data de 28 noiembrie 2013, proiectul „Drogurile iti opresc zborul„ proiect care s-a derulat în cadrul  Campaniei de prevenire  a consumului de droguri în rândul tinerilor iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog.

Tema campaniei constă în prevenirea consumului de droguri la adolescenţi si tineri prin informarea, educarea si conştientizarea acestora referitor la riscurile  consumului de droguri si la efectele medicale si psiho-sociale generate de consumul de droguri.

Scopul campaniei  constă în activităţi de prevenire a  consumului de droguri în rândul elevilor.

Obiectivele specifice ale campaniei:

-Să cunoască principalele articole ale Legii nr. 143 din 26 iulie  2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;

-Să crească gradul de conştientizare privind efectele consumului şi dependenţei de droguri, medicamente, plante etnobotanice

-Să identifice problemele pe care tinerii le au şi care îi fac să recurgă la consumul de droguri;

Grupul ţintă implicat în derularea acestui proiect a fost format din elevii claselor a IX-a şi a X-a coordonaţi de profesorii: Sima Otilia, Manu Felicia, Enăşescu Radu, Teodorescu Sorina, Suciu Sorin, Petanec Claudiu, Pîrvu Manuela şi Trandafir Mioara.

Campania antidrog pe care-o derulăm în cadrul Colegiului Tehnic Cărăşan Reşiţa încearcă să  ofere o alternativă sănătoasă la consumul de droguri, respectiv implicarea elevilor în campanii de informare-educare organizate pe principiul transmiterii informaţiei de la egal la egal, precum şi realizarea de materiale educative  cu tematica antidrog. Confruntarea cu fenomenul consumului de droguri, si măsurile de prevenire ale consumului de droguri în rândul elevilor se poate realiza si  prin implicarea elevilor in activităţi de combatere şi prevenire şi care pot deveni  alternative la consumul de droguri.

Proiectul „Drogurile îţi opresc zborul” s-a finalizat cu un concurs intre  elevii claselor a IX a si a X-a concurs unde elevii au  prezentat toate materialele realizate in timpul proiectului.

Coordonatorul campaniei antidrog care se derulează la Colegiul Tehnic Cărăşan este prof. psihopedagog Mioara Trandafir.

Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa derulează aceste acţiuni în parteneriat cu  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Caraş-Severin reprezentat de Coordonator Centru: inspector principal de poliţie Sorin Andriţoi care a fost alături de elevii şi profesorii implicaţi în proiect.

 

 

 Prof. Mioara Trandafir

 

 

 CLA5040

Joomla visitor tracking and live stats