Get Adobe Flash player
Romanian English Finnish French German Greek Spanish

P1050644După o perioadă încărcată cu pregătirea lingvistică, pedagogică şi culturală, participanţii la proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci „ Eurointegrare profesională prin mobilitate educaţională- Viitorul meu începe azi!”, derulat de Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa, au ajuns în Granada, oraşul în care are loc mobilitatea propriu-zisă.

 

 

 

Călătoria cu avionul de la Bucureşti la Malaga, a fost prima experienţă plăcută a tuturor participanţilor, o premieră absolută. Emoţiile au fost pe măsură, dar, am simţit cu toţii ocrotirea Celui de Sus, am simţit Cerul mai aproape de noi.

 

Ajunşi în Granada prin bunăvoinţa partenerilor de la M.E.P. EUROPROJECTS GRANADA, am  fost cazaţi imediat în apartamente luxoase, cu tot confortul necesar.

 

„Nu este chin mai mare in astă viaţă decât cel pe care-l simte orbul în Granada” spune inscripţia aflată pe meterezele Alhambrei. Aceste cuvinte ilustrează frumuseţea unică a Granadei. Acest oraş, aşezat la poalele munţilor Sierra Nevada, a fost binecuvântat de Dumnezeu cu multă verdeaţă, soare şi mai ales cu obiective culturale şi turistice. Dominaţia maură de aproximativ 250 de ani şi-a lăsat amprenta asupra oraşului, maurii sunt cei cărora locuitorii le datorează recunoştinţa pentru statutul naţional şi internaţional de astăzi.

 

Primul tur prin centrul istoric al oraşului ne-a purtat paşii la Universitatea din Granada, la Catedrala oraşului, Mănăstirea San Jeronim, Biserica San Juan de Dios, Capilla Real, Piaţa del Carmen, etc. Cartierul Albaicin, cel mai vechi din Granada, situat pe o colina, ofera cea mai minunată privelişte asupra Alhambrei. Toate aceste obiective şi multe altele, vor fi explorate in perioada următoare prin programul cultural pregătit de partenerii de la M.E.P. EUROPROJECTS GRANADA.

 

Prima zi de mobilitate s-a derulat prin vizitarea celor trei parteneri de primire : CAMISSMODA S.L., CONFECCIONES MONTILLA S.L., CONFECCIONES JOSE PICHEL, unde echipele de elevi îşi vor desfăşura activitatea practică conform Acordului de formare întocmit şi semnat de către toate organizaţiile implicate în proiect şi aprobat de ANPCDEFP.

 

 

 

Prof. Leontina Laţcu, Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa

 

Prof. Dalina Rancu, Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa

 

 

 

 

 

 

Joomla visitor tracking and live stats