Get Adobe Flash player
Romanian English Finnish French German Greek Spanish

Finanţarea per elev măreşte concurenţa dintre licee, dat fiind faptul că fără un număr suficient de elevi, şcolilor le va fi destul de greu să acopere toate cheltuielile. Astfel că după ce acum două săptămâni a avut loc la Reşiţa, Târgul ofertelor educaţionale, la care au participat toate unităţile de nivel liceal, astăzi, Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa a organizat în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei, o campanie de promovare doar pentru el.

Profesori, foşti şi actuali elevi au încercat să copteze un număr cât mai mare de viitori discipoli. Aceştia au împărţit pliante şi le-au prezentat celor interesaţi oferta educaţională pentru anul şcolar viitor, performanţele elevilor, facilităţile şi condiţiile de studiu.  Pentru absolvenţii de gimnaziu, unitatea pune la dispoziţie zeci de locuri pentru specializări ca tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, dar şi tehnician designer vestimentar, o specializare cu mare priză mai ales în rândul tinerelor. De asemenea, dispune de locuri pentru învăţământul profesional, în calificările instalator şi tâmplar, pentru învăţământul seral cu specializările tehnician în construcţii şi lucrări publice. Colegiul mai oferă locuri  şi pentru şcoala de maiştrii cu specializarea construcţii civile şi industriale. Pentru că alegerea unui liceu este o etapă extrem de importantă, cu câteva zile înainte de începerea etapei de completare a fişelor de înscriere, mai sunt şi absolvenţi de gimnaziu nehotărâţi. Stresaţi de examenul ce îi aşteaptă şi neştiind ce note vor lua, aceştia se interesează şi de oferta liceelor cotate ca fiind cele mai bune, dar şi de colegii, unde se intră cu note mai mici.

Campania de promovare se desfăşoară sub sloganul “Vrei să ai viitorul asigurat? Construieşte-l la Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa”, iar toţi cei interesaţi, elevi şi părinţi sunt aşteptaţi în Parcul Tricolorului, până la ora 21, să afle mai multe despre acesată unitate de învăţământ.

Joomla visitor tracking and live stats